Kjøretrening..


Vi gir deg gjerne en introduksjon til banekjøring. Kjøring på bane er annerledes enn kjøring på offentlig vei. Målet på en bane er jo å kjøre så raskt som mulig rundt banen. På banen nærmer vi oss raskt grensene for hva bil og sjåfør kan greie. Du får innføring i banekjøringens grunnleggende elementer i teori og praksis.

Vi trener på å forstå hvor idealsporet går og hvorfor. Innbremsing, nedgiring og innsvingingspunkt kommer raskere etter hverandre enn du aner. Før du vet ordet av det har du tangert innersving og instruktøren ber deg åpne rattet og gi mer gass ut på langsiden.

Når du lærer deg å beherske dette, bilen din samt deg selv vil du virkelig forstå hvor ulikt det er å kjøre på bane i forhold til daglig kjøring. Denne erkjennelsen fører som regel til at man blir en bedre og roligere sjåfør i trafikken.

Du vil lære deg å beherske dette med litt trening. Med denne treningen vil du få økt kontroll over bilen og deg selv under alle kjøreforhold fra tørr og våt asfalt til snø og is. Du vil lære deg deg å beherske bilen på grensen, og å utnytte ulike krefter i din favør. Bremsing i sving, tvinge bilen fra under- til overstyring og lignende teknikker blir gjennomgått i teori og praksis.

Treningen foregår på de til enhver tid beste banene for formålet. Dette kan for eksempel være Vålerbanen, Rudskogen, Nurburgring i Tyskland eller Spa i Belgia. Om vinteren trener vi på Opaker ved Kirkenær på egen lukket bane i tillegg til på Vålerbanen, Golsfjellet og Geilo.